Міста-побратими
Обрати сторінку

Декларування 2020 : декларуйте доходи в електронному вигляді

Фізичні особи, котрі у 2019 році отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані заповнити і подати до 30.04.2020 р. річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі — декларація).

Платник може обрати зручний для себе спосіб подання декларації. Однак слід зазначити, що звітування в електронному вигляді у режимі онлайн має низку безумовних переваг серед інших способів подання декларації.

Якщо звітність у паперовому вигляді можна подати винятково у робочий час, то у разі подання в електронному вигляді її можна надіслати до контролюючого органу протягом доби. За рахунок відсутності потреби відвідування податкових інспекцій платник податків економить час і кошти. Звітність формується в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм, підписується кваліфікованим електронним підписом (далі — КЕП) та передається через мережу «Інтернет» до податкових органів. КЕП можна отримати, зокрема, безкоштовно у будь-якому пункті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або у банківських установах і організаціях.

Електронне звітування виключає потребу у платників контролювати зміну форм бланків податкової декларації, оскільки програма оперативно оновлює формати документів в електронному вигляді і платник автоматично отримує можливість користуватись чинними на момент звітування формами декларації та додатків до неї. Крім того, всі звіти в автоматичному режимі перевіряються на наявність арифметичних та логічних помилок. Підтвердженням доставки та прийняття електронної звітності є квитанції ДПС про отримання декларації із зазначенням дати та реєстраційного номера документа, які отримує платник податків в електронному вигляді.

Одним із найпопулярніших сервісів, за допомогою якого платники податків мають можливість звітувати в електронному вигляді, є безкоштовний електронний сервіс Державної податкової служби України «Електронний кабінет». Отже, взаємодія платників з контролюючими органами у режимі онлайн — це можливість просто та швидко подавати звітність.

Шановні платники, економте свій час — користуйтесь перевагами електронного звітування та подавайте декларацію в електронному вигляді!

За січень-лютий 2020 року до бюджетів всіх рівнів платниками податків по території обслуговування Стрийського управління ГУ ДПС у Львівській області сплачено 552206,0 тис. гривень податків .

До державної скарбниці платники перерахували 272644,0 тис. гривень. Головними складовими податкових надходжень до державного бюджету є надходження податку на додану вартість – 80729,7 тис. грн. та податку на доходи фізичних осіб – 71604,2 тис. гривень. Також значну частку в надходженнях до державної скарбниці займають: рентна плата за користування надрами – 105324,3 тис.грн, військовий збір – 12001,4 тис. грн. , та податок на прибуток – 11965,3 тис. гривень. Надходження сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень- лютий 2020 року становить – 167439,1 тис.гривень.

До місцевої казни надійшло 279562,1 тис. грн., що на 40679,2 тис. грн., більше у порівнянні з відповідним періодом 2019 року. За січень – лютий 2020 року до місцевих бюджетів надійшло:

податок на доходи фізичних осіб – 176405,5 тис. грн.,

єдиного податку – 42344,6 тис.грн;

плати за землю – 31622,8 тис.грн;

плати  за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами – 878,1 тис. грн;

акцизний податок з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 5148,2 тис. грн.;

податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 5616,0 тис. гривень.

Сектор забезпечення роботи

Стрийського управління ГУ ДПС у Львівській області