Міста-побратими
Обрати сторінку

Сьогодні 24.03.2020 року відбулося позачергове засідання Моршинської міської комісії з питань ТЕБ і НС

“Затверджую”

міський голова м. Моршина

_____________ Руслан Ільницький

24“ березня 2020 року

Протокол № 8

позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС

24 березня 2020 р. м. Моршин

Головував: міський голова – голова міської комісії з питань ТЕБ і НС Ільницький Руслан Якович.

Присутні: члени комісії (за окремим списком).

Слухали:

І. Інформацію “Про визначення рівня надзвичайної ситуації , яка виникла внаслідок розповсюдження на території Львівської області гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2“

Інформували:

директор КНП „Моршинська міська лікарня“ Моршинської міської ради Юкшинський Геннадій Йосипович;

начальник відділу економіки. курорту та туризму Пеленська Ірина Романівна;

начальник Стрийського міжрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Рокунець Тарас Володимирович.

Заслухавши інформацію з цього питання комісія вирішила:

1.1 Інформацію фахівців, які виступили на засіданні комісії взяти до відома.

1.2 Зважаючи на характер розповсюдження територією області гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2 керуватися визначенням епідемічної ситуації, яка склалася станом на 23 березня 2020 року, як надзвичайну ситуацію медико-біологічного характеру регіонального рівня та керуватися рішенням обласної комісії з питань ТЕБ і НС від 23.03.2020 року (протокол № 9).

1.3 На виконання рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС перевести органи управління та сили цивільного захисту міста з 24.03.2020 року у режим надзвичайної ситуації.

1.4 Відповідно до статті 75 Кодексу цивільного захисту України та з метою забезпечення управління невідкладними заходами під час виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня призначити керівником робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру в місті Моршині міського голову Ільницького Руслана Яковича, заступником керівника штабу – секретаря ради Воєводу Миколу Васильовича.

1.5 Керівнику робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру в місті Моршині:

1.5.1 Визначити структуру та персональний склад Штабу з ліквідації на території міста Моршина медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру згідно з додатком.

1.5.2 Ввести в дію „План реагування органів управління та сил цивільного захисту міста Моршина при загрозі та виникненні епідемії особливо небезпечних інфекційних і кишкових захворювань“.

1.5.3 Визначити місцем розгортання та роботи Штабу – виконавчий комітет міської ради (зал засідань міської ради).

1.5.4 Організувати відпрацювання необхідних документів відповідно до вимог наказу МВС від 26.12.2014 року № 1406 „Про затвердження Положення про штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та Видів оперативно-технічної і звітної документації штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації“. Термін виконання – негайно.

1.6 Стрийському відділу поліції ГУ НПУ у Львівській області (І. Малиш) залучити посилені патрулі для забезпечення карантинних заходів на території міста. Термін виконання – постійно, до стабілізації ситуації або особливого розпорядження.

1.7 Управлінню соціально – гуманітарної політики Моршинської міської ради (Т. Левкович) і відділу організаційно – кадрової роботи (Ю. Гошовська) організувати проведення роботи з керівниками релігійних громад міста щодо можливості переведення богослужінь у максимально дистанційному варіанті. Термін виконання – до 25.03.2020 року.

1.8 Відділу з питань надзвичайних ситуацій, діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи та військового обліку (П. Бурій) забезпечити залучення міської системи оповіщення цивільного захисту до інформування населення про хід ліквідації надзвичайної ситуації на території міста. Термін виконання – постійно, до стабілізації епідситуації або особливого розпорядження.

1.9 Управлінню соціально – гуманітарної політики Моршинської міської ради (Т. Левкович) проводити роз’яснювальну роботу щодо обмеження пересування неповнолітніх осіб без супроводу дорослих.

1.10 Управлінню праці та соціального захисту населення Моршинської міської ради (М. Сидор) проводити роз’яснювальну роботу щодо обмеження пересування осіб похилого віку без нагальної потреби та координувати діяльність волонтерських, громадських організацій та інших фізичних та юридичних осіб, які виявлять бажання надавати допомогу громадянам в зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-2019.

1.11 Територіальному центру соціального обслуговування (О. Дірдушок) забезпечити доставку продуктів харчування відповідним категоріям громадянам, які перебувають у них на обліку та проводити роз’яснювальну роботу щодо обмеження пересування осіб похилого віку без нагальної потреби.

1.12 Контроль за виконанням заходів, що організовуються управлінням соціально – гуманітарної політики Моршинської міської ради та медичного забезпечення покласти на секретаря ради – заступника голови Штабу Миколу Воєводу.

1.13 Загальний контроль за виконанням рішення позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС залишаю за собою.

Голова комісії Руслан Ільницький

Відповідальний секретар комісії Марія Левкович

Додаток до протоколу міської комісії з питань ТЕБ і НС

№ 8 від 24.03.2020 року

Штаб з ліквідації на території міста Моршина медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру

Ільницький Руслан Якович – міський голова, керівник штабу.

Воєвода Микола Васильович – секретар ради, заступник керівника штабу

Левкович Марія Ігорівна – головний спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуацій, діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи та військового обліку, секретар штабу.

Члени штабу:

Манастирська Ольга Зіновіївна – керуючий справами виконкому

Бурій Петро Дмитрович – начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи та військового обліку

Юкшинський Геннадій Йосипович – головний лікар КНП „Моршинська міська лікарня“ Моршинської міської ради

Рокунець Тарас Володимирович – начальник Стрийського міжрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області;

Штефанець Руслан Карлович – старший дільничний офіцер поліції сектору превенції патрульної поліції Стрийського відділу поліції ГУ НПУ у Львівській області – капітан поліції;

Гирович Володимир Миронович – начальник Моршинського міського сектору ГУ ДС НС України у Львівській області.

Відповідальний секретар комісії                                 Марія Левкович

Наказ

керівника Моршинської міської ланки Львівської територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту

24 березня 2020 року м. Моршин № 3

Про переведення органів управління та сил

цивільного захисту міста Моршина до функціонування

в режимі надзвичайній ситуації

Зважаючи на характер розповсюдження на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом та визначення обласною комісією з питань ТЕБ і НС епідемічної ситуації, яка склалася станом на 23 березня 2020 року як надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня (протокол № 9 від 23.03.2020 року), на виконання п. 10 вищезазначеного протоколу рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС та з метою забезпечення оперативних дій щодо запобігання розповсюдження на території міста інфекції коронавірусу наказую:

1. З 24 березня 2020 року перевести органи управління та сили цивільного захисту міста до функціонування в режимі надзвичайної ситуації.

2. Виконання заходів щодо запобігання розповсюдження на території міста інфекції коронавірусу здійснювати силами спеціалізованих служб цивільного захисту та об’єктів господарювання міста у відповідності з затвердженими розрахунками.

3. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи та військового обліку міської ради (П. Бурій) та спеціалізованій медичній службі цивільного захисту міста (Г. Юкшинський) забезпечити доведення до населення міста через засоби масової інформації рішення голови облдержадміністрації про переведення органів управління та сил цивільного захисту до функціонування у режимі надзвичайної ситуації та інформування про заходи, що вживаються на території міста для запобігання різкого погіршення обстановки, пов’язаної із захворюваністю людей на коронавірус.

4. Стрийському відділу поліції Головного управління НП у Львівській області (І.Малиш) посилити контроль за виконанням карантинних заходів на території міста.

5. Управлінню соціально – гуманітарної політики Моршинської міської ради (Т. Левкович), відділу організаційно – кадрової роботи міської ради (Ю. Гошовська) організувати проведення роботи із керівниками релігійних громад міста щодо можливості переведення богослужінь у максимально дистанційному варіанті.

6. Наказ довести до виконавців, керівного складу цивільного захисту міста та об’єктів господарювання.

7. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Керівник міської ланки ТП ЄДС ЦЗ –міський голова Руслан Ільницький

П. Бурій