Міста-побратими
Обрати сторінку

Переходимо в он-лайн спілкування з податковою службою

У зв’язку із проведенням карантинних заходів через пандемію коронавірусу COVID – 19, податківці пропонують максимально використовувати можливості дистанційного зв’язку з Стрийським управлінням ГУ ДПС у Львівській області та максимально скоротити відвідування підрозділів служби, користуючись електронними сервіси ДПС та Електронним кабінетом.

Зокрема, через відкриту частину Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) можна скористатись інформацією, яка є загальнодоступною, зокрема податковим календарем, інформацією з реєстрів страхувальників, платників єдиного податку, платників ПДВ та інших реєстрів, завантажити бланки податкової звітності тощо.

У приватній частині Електронного кабінету, після ідентифікації особи, крім зазначених вище сервісів, будуть доступні ще і такі:

– стан розрахунків з бюджетом;

– листування з органами ДПС;

– облікові дані;

– пошук інформації в реєстрах ДПС;

– подання заяв/запитів;

– подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді;

– сплата податків;

– перегляд даних СЕА ПДВ;

– інші електронні сервіси.

Також за допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет платника», платники мають можливість отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Крім цього, на субсайті Територіальних органів ДПС у Львівській області за посиланням http://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/elektronni-servisi-/ розміщено інші електронні сервіси, зокрема:

Інформація з реєстрів (https://cabinet.tax.gov.ua/registers):

– дані про взяття на облік платників;

– реєстр страхувальників;

– дані реєстру платників ПДВ;

– реєстр платників єдиного податку;

– інформація про РРО;

– дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового;

– реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами.

Дізнайся більше про свого бізнес партнера http://tax.gov.ua/businesspartner).

За допомогою цього сервісу можна перевірити потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (http://zir.tax.gov.ua/), де можливо передивитись «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Сервіс «Пульс» (http://tax.gov.ua/others/puls-), за допомогою якого можна повідомити про неправомірні дії працівників ДПС.

Електронна звітність (http://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/), де розміщено Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності».

Банер «Декларування громадян» https://if.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/

Податківці наголошують, оскільки існує загроза поширення коронавірусу, відвідування підрозділів служби – зайвий ризик для платників податків та працівників Стрийського управління ГУ ДПС у Львівській області. Тому просять використовувати дистанційні сервіси, адже вони не передбачають візиту до податкової служби.

Скасовується повідомлення контролюючим органам про прийняття керівників на роботу

Стрийське управління ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 12 лютого 2020 року № 188 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу».

Постановою № 188 уточнюється, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;

на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації тепер будуть відомості, отримані органами ДПС з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Також, у зв’язку з реорганізацією податкової, у заголовку Постанови № 413 і по тексту «Державна фіскальна служба» замінено на «Державна податкова служба».

Сектор забезпечення роботи

Стрийського управління ГУ ДПС у Львівській області